Like & Follow

Rabu, 13 Mac 2013

Pengganas sulu tembak curi


Pengganas sulu tembak curi

Beliau yang berada di lokasi kejadian berkata, sebaik memasuki Lorong 5, kira-kira 200 meter dari darat, beberapa tembakan curi dilepaskan dari pelbagai arah hingga kedudukan musuh sukar dikesan, terutama dalam keadaan gelap.

“Pada masa sama beberapa pegawai dan anggota polis termasuk enam yang terkorban terkena tembakan, namun sukar disahkan sama ada mereka sudah meninggal dunia atau sebaliknya pada masa itu.

 Meniarap atas jambatan
“Semua anggota polis terselamat serta-merta meniarap atas jambatan bagi mengelak terkena tembakan bertubi-tubi musuh selain berusaha menyelamatkan rakan yang tercedera dengan menarik mereka ke rumah berhampiran.

“Malah, ada anggota sempat menembak beberapa pengganas meskipun keadaan gelap,” katanya di sini.

Sumber itu berkata, pada jam 9.10 malam iaitu setengah jam selepas serangan berkenaan, lebih 10 anggota disahkan terperangkap dalam tiga rumah manakala enam lagi termasuk Allahyarham Ibrahim, dipercayai terkorban.

“Operasi yang dijalankan keesokan hari (3 Mac) berjaya membawa keluar anggota polis yang cedera dan terperangkap, namun paling menyedihkan enam pegawai dan anggota polis ditemui terbunuh dalam keadaan menyayat hati selepas diseksa musuh,” katanya.

Ketua Kampung Simunul, Ramlee Saraman, 56, berkata pengganas berpeluang menembak mati polis kita kerana ada antara mereka penduduk yang menetap lama di sini tanpa pengetahuan penduduk lain selain mendapat bantuan ‘orang dalam’ ketika menyerang hendap polis,” katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiada ulasan:

Catat Komen

Tolong komen ya

Blogpingsite.com HyperSmash.com Blog Ping Site Free Auto Malaysia Backlinks www.hgpromo.org
Blogged.my

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Ping your blog, website, or RSS feed for Free